Byrådskandidat Knud Schøler

Hvem er jeg?

Jeg er 55 år, og har fornøjelsen at være gift med Lisbeth, med hvem jeg har 3 børn: Gustav, Therese og Christoffer. Vi bor i Søften, som vi flyttede til, da vi fik Gustav.

Jeg er født og opvokset i Herning, hvor jeg også tog min uddannelse som civiløkonom. Jeg er ret begejstret for den virkelyst som Herning er kendt for. Viljen til at få noget til at ske og lykkes vil jeg gerne bidrage med i Favrskov Kommune.

Jeg arbejder til dagligt med udvikling af økonomistyringssystemer – og jeg bliver ikke fornærmet, hvis nogen synes jeg er lidt af en nørd.

Politik har været min store interesse siden 1981, hvor jeg blev medlem af Konservativ Ungdom. I dag er jeg formand for Konservative i Favrskov.

Ellers har jeg tidligere været medlem af skolebestyrelsen på Præstemarksskolen i en del år.

Desuden sidder jeg i en fondsbestyrelse og er bestyrelsesformand i Herning Missionshotel A/S, der i dag bortforpagter hotelaktiviteterne og udlejer lokaler til butikker og en restaurant.

Favrskov som foretrukken bosætnings- og erhvervskommune

På mange måder er Favrskov Kommune rigtigt godt med. Men det er vigtigt for en kommune, at der sker udvikling – ellers sygner den langsomt hen.

Jeg ser derfor et mål for Favrskov Kommune som man kan have som rettesnor for politiske tiltag: Favrskov skal være den foretrukne kommune at bo i og drive erhverv i.

Det skal være sådan, at man når man vil slå sig ned for at bo, og måske etablere familie, så skal Favrskov stå som stedet man helst vil flytte til (eller blive i).

Tilsvarende skal gælde, hvis man ønsker at etablere selvstændig virksomhed, eller får brug for en filial i Øst/Midtjylland – så skal man helt naturligt tænke at Favrskov er stedet!

Folkeskolen

I folkeskolen lægges grundstenen for de flestes senere uddannelser og karrierer. Folkeskolen er derfor uhyre vigtig for vores børn på det helt individuelle niveau – såvel som på samfundsniveau helt overordnet. 

Jeg mener, at det er nødvendigt at give folkeskolerne i Favrskov en betydelig saltvandsindsprøjtning. Der er klart behov for at tildele flere midler således at vi kan sikre det bedste undervisningsudbytte uanset om man er svag bogligt, hyperbegavet, har brug for specialundervisning eller støtte på anden vis.

Det bør være en ambition, at vi (mindst) stræber efter at have regionens bedste folkeskoler. Der skal være et attraktivt miljø for undervisere og pædagogisk personale som sikrer, at de bedste søger mod vores skoler. 

Det skal være en glæde at arbejde med vores børns undervisning og udvikling. Glade voksne og glade børn i vores skoler. 

Derfor er det også afgørende vigtigt at undersøge og forebygge mistrivsel både blandt vores elever, men i lige så høj grad blandt personalet.

Jeg tror på, at skoler og skolebestyrelser skal have større frihed til at tilrettelægge deres tilbud og indhold. Da jeg selv var skolebestyrelsesmedlem oplevede jeg stadigt mere central kommunal styring af skolen, hvilket jeg oplevede som en spændetrøje for den pædagogiske indsats på skolen.

Tryghed for vores ældre borgere

“Når jeg bliver gammel…”

De fleste af os har sagt dette. Og vi har nok mange forskellige opfattelser af hvordan vi ønsker os tiden i livets efterår.

Jeg er stor tilhænger at fritvalgsordninger, hvor den enkelte selv kan vælge blandt nogle tilbud. Fordi vi ikke er en ensartet grå masse af mennesker – heller ikke selv om man er lidt oppe i årene. Jeg synes, der i for stor udstrækning glemmes at opfatte vores ældre som individuelle med forskellige ønsker og behov.

Børnepasning

Det er vigtigt at vi kan tilbyde varierede børnepasningstilbud. F.eks. også til personer med skæve arbejdstider.

Det er et vigtigt led i ambitionen om at være den foretrukne bosætningskommune, at tilflyttere kan være trygge ved at der er pasningsmulighed for deres børn. Der skal være et varieret udbud af pasningsmuligheder. Mine egne børn har været i dagpleje, hvilket jeg har været glad for og tryg ved.

Senere har de været i børnehave og SFO.

Fra børnene er helt små til de vokser sig større og mere selvstændige skal forældre i Favrskov kunne føle sig trygge ved at deres børn er i gode hænder, og modtager de stimuli, der sikrer en god udvikling.

Jeg er tilhænger af et varieret udbud. I øjeblikket vil den siddende socialdemokratiske regering forbyde private børnehaver, hvilket jeg er lodret imod. Det er nok primært gennem private initiativer, at der etableres nye og spændende børnehaver – f.eks. natur og skovbørnehaver.

Infrastruktur

Ved valget i 2017 havde jeg en mærkesag om etableringen af en højresvingsbane uden om rundkørslen ved Aarhusvej/E45.

Vores konservative byrådsgruppe har sammen med andre gode kræfter hjulpet dette ønske til at blive virkelighed og det er min oplevelse, at det har hjulpet på trængslen ind mod E45 og Aarhus ved Søften.

Det er vigtigt, at vi arbejder med at optimere de steder, hvor der opleves flaskehalse.